piekarnie | cukiernie

sklepy spożywcze

Wnętrze cukierni i piekarni zmienia się z duchem czasów i potrzebami klientów. Klienci cenią sobie poza dobrym towarem czystość i przyjazny klimat. Projekt cukierni to atrakcyjny wystrój wnętrza. Ze względu na surowe przepisy dotyczące branży spożywczej, projekt cukierni musi być zaopiniowany przez Powiatową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną i jest rygorystycznie weryfikowany. Równie ważna, jak powierzchnia czy wystrój cukierni, jest lokalizacja. To właśnie ona będzie mieć wpływ na przyszłe zyski. Najlepiej gdy w okolicy nie ma żadnej cukierni. Dobrą lokalizacją są nowe osiedla mieszkaniowe, na którym jeszcze nie ma konkurencji. Biznes można prowadzić również w centrach miast, galeriach handlowych, w pobliżu uczelni, szkół czy dużych firm. Warto zastanowić się nad poszerzeniem oferty o wyroby piekarnicze. Jeśli dysponujesz większym lokalem można wprowadzić również sprzedaż kawy, herbaty, koktajli i zimnych napojów; wtedy trzeba wstawić dodatkowo kilka stolików, dobrze też jest oddzielić funkcję kawiarni od cukierni i stworzyć bardziej intymną strefę. Coraz częściej cukiernie i piekarnie działają w symbiozie ze sklepami z innej branży w obrębie jednego lokalu. To tworzy dla klienta kompleksową ofertę z obopólną korzyścią dla obu stron. Warto wiedzieć jak przygotować się do przyszłej inwestycji, jakimi zasadami się kierować przy projektowaniu cukierni czy piekarni.

Kontakt

+48 503 700 440
mail:
projektowanie-sklepow.pl facebook-square-social-logo projektowanie-sklepow.pl google-plus